Пенсії - це фінансове відображення того, як багато років ви важко трудилич на благо вашої старості. Звичайно, сума виплат залежить від суми зарплати у тому числі.

У зв'язку з цим логічно, що деяким українцям цікаво, якою буде їхня пенсія, якщо їхня зарплата на рівні 19 тисяч гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

В Україні в рамках чинного законодавства громадяни із середньою заробітною платою майже у 19 тис. грн та повним страховим стажем можуть розраховувати на майбутню пенсійну виплату, яка не перевищуватиме навіть 5 тис. гривень. Кінцева сума залежить головним чином рівня офіційного доходу людини протягом трудової діяльності.

Відповідно до норм пенсійного законодавства, у країні кожний відпрацьований рік нараховується громадянам лише з 1% від розрахункового доходу. Тоді як розрахунковий дохід суттєво нижчий за реальний, адже його визначають не за останнім роком, а за середнім показником за три роки. Тобто враховують період, коли зарплати були значно нижчими.

Популярні новини зараз

Бази НЛО вже є на Землі: відомий адвокат розкрив їхнє місцезнаходження

Українців змусять забути про готівку: дорогі покупки тепер тільки по карті

Опалення буде гіршим: українцям краще зробити це швидше

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Показати ще

Тому у громадянина із середньою зарплатою пенсійна виплата становитиме лише 4,74 тис. грн. Таку суму отримали, взявши за основу, що його зарплата становить 18,8 тис. грн. та має 35 років страхового стажу.

Пенсійний фонд / фото: Інформаційний портал міста Дубно

Таким чином, людина зрештою отримає на заслуженому відпочинку лише 25% від останньої зарплати. У той час як за міжнародними стандартами має бути не менше ніж 40% від доходу.

Нагадаємо, що пенсіонерам сплачуватимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою.

Раніше ми повідомляли, як повернути субсидію , якщо її скасував ПФУ: українцям дали шанс.