У Калуші змінили умови харчування для учнів. Від 21 жовтня всі школярі 1-4 класів у місті отримуватимуть безкоштовні сніданки. Це рішення було прийнято на позачерговому засіданні виконкому Калуської міської ради, і діятиме до 20 грудня 2024 року.

Кожен учень початкової школи отримає порцію вартістю 50 гривень: 35 з них покриє субвенція від держави, а 15 – бюджет громади. Усього сніданки отримають 3042 учні.

Школярі на уроці

Однак це не все. Вартість харчування для учнів середньої та старшої школи, які мають право на пільги, теж зміниться. Їм надаватимуть сніданки та обіди на суму 55 гривень за рахунок бюджету громади. До пільгових категорій належать діти-сироти, учні з особливими освітніми потребами, діти із малозабезпечених сімей, діти учасників бойових дій, переселенці та постраждалі від воєнних дій- пише Інформатор.

Крім того, учні спеціалізованих спортивних класів у Калуському ліцеї №6 отримають безкоштовне харчування на 85 гривень на день. Це теж покривається з місцевого бюджету.

Популярні новини зараз

Пенсіонеру дається 10 днів: держава забере всі виплати

Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина

Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube

Щодо решти учнів, які оплачують харчування самостійно, вартість обідів теж зросте. Наразі батьки платять за одну порцію від 35 до 40 гривень, але вже з наступного тижня ціна підніметься до 50-55 гривень. Чи зміниться склад порцій, поки невідомо. Міська рада планує обговорити це питання з підприємцями, які займаються організацією харчування у школах.

Дитяче харчування у школі / фото: веб-портал Чернігівської міської ради

Начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян зауважила, що на рівні Міністерства освіти було невірно розраховано субвенцію для міста, не врахувавши близько тисячі дітей. Тож субвенцію мають переглянути, але до кінця року не всі кошти встигнуть використати, і частину доведеться повернути до держбюджету.

Також підвищення вартості харчування для пільгових категорій автоматично вплине на тих учнів, які оплачують обіди самостійно, що викликає додаткові питання щодо змін у якості та обсязі порцій.

Раніше ми повідомляли, школярів годуватимуть за новими правилами.

Харчування у школах обіцяють зробити справедливим- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, школярам полегшили життя, підручники скоро не знадобляться.