Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки відіграють важливу роль у забезпеченні функціонування Збройних сил України. Однак їхні можливості далеко не обмежуються мобілізаційною діяльністю.

Українцям варто знати, що ці центри надають широкий спектр послуг для військовослужбовців, членів їхніх сімей і навіть для тих, хто вже завершив службу, інформує Група комунікацій Закарпатського ОТЦК та СП.

Мобілізація є пріоритетним завданням ТЦК, проте це лише частина їхньої роботи. Однією з ключових функцій є надання соціальної підтримки військовим, які перебувають у відпустці, проходять лікування або реабілітацію. Сюди також входить допомога військовослужбовцям, які звільняються або вже завершили свою службу.

Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Не менш важливим напрямом діяльності ТЦК є підтримка родин військових, зокрема тих, хто зник безвісти, потрапив у полон або загинув. У таких випадках члени сімей можуть звернутись до ТЦК за консультаціями, допомогою в оформленні документів або отриманні інших необхідних послуг. Особливо актуальною є підтримка у витребуванні важливих документів з військової частини.

Популярні новини зараз

Відстрочка від мобілізації: як уникнути помилок при подачі документів

Більше жодного опалення: газовики попередили українців із газовими плитами

Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК

Зима без централізованого опалення: влада відмовляється ремонтувати теплотраси

Показати ще

Закарпатський обласний ТЦК підкреслює важливість звернення до них за допомогою в різних життєвих обставинах. Наприклад, якщо військовослужбовець потребує підтвердження служби для отримання пільг або оформлення виплат, ТЦК має надати всю необхідну інформацію та допомогти з оформленням документів.

Крім того, важливо розуміти, що ці центри працюють в рамках правових норм і можуть надавати консультації щодо того, як отримати доступ до соціальних виплат, пільг та інших видів підтримки, які належать військовослужбовцям та їхнім родинам.

Сім’ї загиблих, зниклих безвісти або тих, хто перебуває у полоні, також повинні розраховувати на підтримку та юридичну допомогу від ТЦК.

Отже, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають стати не просто місцем мобілізації, а потужним осередком допомоги та підтримки для українських військових та їхніх сімей.

Нагадаємо, ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки

Раніше ми розповідали, що будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років

Також, постановка на облік в ТЦК: нові правила для українців від 16 до 25 років