Українці, які не встигли перейти на пільговий тариф на світло до 1 жовтня, можуть це зробити під час опалювального сезону. Про це розповіла начальниця центру обслуговування споживачів підприємства "Кіровоградобленерго" Віта Нічишина у коментарі "Суспільному".

Домогосподарства, у яких встановлені та узаконені електроустановки для опалення, цього опалювального сезону можуть платити за світло менше. До 30 квітня 2025 року для них діятиме тариф 2,64 гривні за кВт, а за наявності двозонного лічильника додаткова знижка 50% з 23:00 до 7:00.

Електроопалення. Фото: скрін youtube

"Якщо ж у цих споживачів додатково встановлений ще й двотарифний лічильник, то вдень тариф для них становитиме 2 гривні 64 копійки, а вночі – 1 гривня 32 копійки", - кажуть енергетики.

Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Учні залишаться без відпочинку: школи скасовують осінні канікули

Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

Жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно

Показати ще

Пільговий тариф діє, якщо домогосподарство споживатиме електроенергію в рамках встановленого ліміту – не більше ніж 2000 кВт/год.

Як підключити тариф?

Спеціальний тариф на опалювальний сезон застосовується лише після легалізації електроопалення. Громадяни, які не встигли подати документи раніше, можуть зробити це під час опалювального сезону.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

"Обов’язково потрібен проєкт облаштування електроопалення або на реконструкцію внутрішньої мережі будинку. Він має бути обов’язково виконаний організацією, яка має право виконувати такі роботи та містити кваліфікаційний сертифікат інженера-проєктувальника", - наголосила Віта Нічишина.

Крім того, споживач повинен подати акт про відключення від централізованого опалення або довідку, що підтверджуватиме відсутність іншого виду опалення.

Раніше портал Знай повідомляв, відключили світло за борги: як діяти, щоб не довелося платити ще більше.

Також наш портал інформував, субсидія для домогосподарств з електроопаленням: у ПФУ пояснили нюанси призначення.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить.