Деякі українці можуть платити за газ більше, ніж фактично використали упродовж місяця. Ця проблема досить масова і пов'язана зі специфікою обліку "блакитного палива". Про це розповів генеральний менеджер аналітичного центру "Діксі Груп" Андрій Урста в ефірі "Українського Радіо".

В Україні досі багато споживачів природного газу, у яких не встановлено лічильники. Відповідно, таким домогосподарствам споживання палива нараховується за нормами споживання.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Насправді в нас досі існує проблема відсутності обліку природного газу в усіх споживачів, тому що понад 700 тисяч побутових споживачів газу в багатоквартирних будинках взагалі не мають жодного лічильника", - розповів експерт.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Чоловіки вигадали нові умови проходження ВЛК: лікарі не зможуть проігнорувати

Мільйони, знайдені у голови МСЕК Крупи, можуть повернути: заява прокуратури

Нічні заморозки накриють Україну: коли чекати на потепління до +17°С

За опалення платитимемо менше: українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами

Показати ще

Відсутність обліку газу в домогосподарстві та споживання за нормами призводить до того, що людина може платити за газ більше, ніж фактично використала за певний період. Або ж навпаки.

"Тобто незалежно від того, скільки той чи інший споживач використав газу по факту, вони платять виключно за нормами, які можуть бути вищими або нижчими за фактичне споживання", - констатував Андрій Урста.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перевірка газових лічильників: кого можуть оштрафувати щонайменше на 37 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, що "Газмережі" закликали по-новому розраховуватися за доставку газу: інструкція для споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, якщо не хочете зимувати у холодній квартирі: "Газмережі" попередили, що має зробити кожен.