Уряд планує до кінця 2024 року надіслати 900 тисяч повісток військовозобов'язаним. Якщо особисто отримати її не вдасться, буде 3 дні на те, щоб забрати повістку з пошти. Якщо цього не зробити, ТЦК має право накласти штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Цей штраф можна стягувати примусово через виконавчу службу. Якщо штраф не сплачений протягом 15 днів після вручення постанови, або після рішення про відхилення скарги, розпочинається виконавче провадження. Про це пише "Судово-юридична газета".

Вручення повістки, скріншот: YouTube

Державні виконавці можуть арештувати кошти та майно боржника, списати гроші з рахунків або продати майно для погашення боргу. Однак, є обмеження: якщо сума боргу менше 160 тисяч гривень, єдине житло боржника не можуть вилучити.

У випадках, коли боржник має майно, спільне з іншими особами, стягнення проводиться тільки на його частку за рішенням суду. Арешт можуть накласти і на електронні гроші, однак є винятки – деякі рахунки, як-от рахунки для сплати податків, не підлягають арешту.

Популярні новини зараз

МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила

Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою

211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

Показати ще

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

При цьому Мін'юст повідомив, що окремий облік штрафів за порушення військового обліку не ведеться, тому статистику щодо стягнутих штрафів надати неможливо.

Нагадаємо, військовозобов'язаним готують нові штрафи: що зміниться найближчим часом

Раніше ми писали про те, що повістки "Укрпоштою": термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

Крім того, Знай.ua повідомляв, відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків