Громадян України віком від 16 до 25 років автоматично внесуть до реєстру "Оберіг" під час оформлення паспорта. Це нововведення зачепить і тих, хто перебуває за кордоном. Про це розповіли у пресслужбі Донецького обласного ТЦК та СП.

Українців віком до 25 років буде автоматично поставлено на військовий облік, без проходження ВЛК та візиту до ТЦК. Дані вноситимуться до реєстру при зверненні людини за паспортом, навіть якщо вона знаходиться за кордоном.

ТЦК. Фото: скрін youtube

"Молоді люди від 16 до 25 років, які оформлюють паспорт, автоматично будуть внесені до реєстру Оберіг без необхідності проходження військово-лікарської комісії. Це стосуватиметься і тих, хто проживає за кордоном", - йдеться у повідомленні.

У ТЦК зазначили, що актуальність військових документів для чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном, перевірятиметься через взаємодію з ДМС.

Популярні новини зараз

Ухилянтам дадуть три дні: наслідки будуть важкими

Є цифра 4: мольфарка розповіла, коли закінчиться війна і чи буде Курськ у складі України

Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати

Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу

Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Крім того, з реєстрів Державної міграційної служби, Мін'юсту та Адміністрації Державної прикордонної служби буде взято оновлені дані про всіх чоловіків віком від 16 до 60 років. Це виправить можливі помилки у даних військовозобов'язаних громадян.

"Це дозволить уникнути випадків, коли повістки надсилаються померлим особам або тим, хто перебуває під вартою. Також нововведення виправить помилки в персональних даних", - пояснили в ТЦК.

Раніше портал Знай повідомляв, жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати лише добровільно.

Також наш портал інформував, українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, штраф від ТЦК можуть скасувати: які помилки військкоматів йдуть на користь українцям.