У 2025 році будуть встановлені нові умови для виходу на заслужений відпочинок, а для пенсіонерів проведуть індексацію виплат.

В Україні посилять мінімальні вимоги для виходу на пенсію. Так, 60-річні громадяни (як чоловіки, так і жінки) зможуть оформити пенсію за наявності щонайменше 32 років страхового стажу. Інакше доведеться працювати до 63 чи 65 років.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Умови виходу на пенсію у 2025 році:

  • у 60 років – мінімум 32 років стажу;
  • у 63 роки – від 22 років стажу;
  • у 65 років – без змін, від 15 років стажу.

До кінця 2024 року українці можуть вийти на заслужений відпочинок у 60 років за наявності від 31 року стажу, а у 63 роки – від 21 до 31 року стажу.

Популярні новини зараз

Резерв+ чекає масштабне оновлення: які функції стануть доступні

Київські багатоповерхівки самостійно вирішили проблему із відключеннями світла: як це вийшло

На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі

Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Індексація виплат у 2025 році

В уряді вже офіційно оголосили, що в березні 2025 року буде проведено щорічну індексацію, яка торкнеться навіть найнижчих пенсій. У такий спосіб зростуть виплати у більшості пенсіонерів.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Поки що невідомо, яким може бути розмір нової індексації. Проте експерти провели попередні розрахунки та припускають, що індексація може становити 16,95%. При цьому підвищення торкнеться лише основного розміру пенсії без урахування надбавок та доплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія відкладається: хто не вийде на заслужений відпочинок раніше 65 років.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перерахунок пенсій: співробітники ПФУ виходять на зустрічну перевірку, українців попередили.