В українських супермаркетах знизилися ціни на молочну продукцію. Відчутно дешевше можна купити твердий та кисломолочний сир. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У першій половині жовтня фіксується ослаблення цін на деяку молочну продукцію, яка активно дорожчала у вересні. Наприклад, зі значною знижкою супермаркети пропонують твердий сир. Водночас подешевшав і кисломолочний сир, але менш відчутно.

Ціни на сир. Фото: скрін youtube

Ціни на твердий сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% зменшився в ціні в середньому майже на 30%, якщо порівнювати з минулим місяцем. Цінник знизився з 487,04 до 376,33 гривні за кілограм. Водночас сир твердий "Комо традиційний 50%" пропонується із середнім цінником 424,44 гривні за кіло. Порівняно з вереснем продукт піднявся у ціні трохи більше ніж на 10 гривень.

Ціни на твердий сир. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Нацбанк виводить з обігу: якими грошима не розрахуватись

Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Що змінилося у мобілізації чоловіків 50-59 років: пояснення ТЦК

Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем

Показати ще

Ціни на кисломолочний сир

Сир кисломолочний "Простонаше 9%" у середньому продається по 74,90 гривні за 300-грамову порцію. Для порівняння минулого місяця середній цінник був на рівні 80,79 гривні, тобто продукт подешевшав майже на 6 гривень. За даними моніторингу, найнижчу ціну на сир встановила мережа Metro – 62,30 гривні за 300 грамів.

Ціни на кисломолочний сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сума в чеку не порадує: супермаркети підвищили ціни на гречку, яйця та хліб.

Також наш портал інформував, нові ціни на м'ясо змушують українців стати вегетаріанцями: які продукти подорожчали найбільше.

Крім того, ми писали, навіть консерви тепер дозволить собі не кожен: супермаркети приголомшили цінниками.