Вже у грудні українці отримають нові платіжки за холодну воду та каналізацію. Це пов'язано зі зміною тарифів з 1 листопада.

Плата за водопостачання збільшиться для мешканців Болграду на Одещині. Про це вже офіційно оголосили на сайті міської ради.

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Як пояснюється, останнє коригування тарифів на послуги водопостачання та водовідведення проводилося у вересні 2023 року. Трохи більше, ніж за рік, вартість електроенергії збільшилася на 38%, а це одна з головних складових тарифу.

"Виходячи зі складників тарифів, що входять у вартість за послуги, затрати підприємства підвищились, централізоване водопостачання – на 16% та водовідведення – на 4,5%", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит

Мобілізація набирає обертів: розшук ухилянтів буде посилено

Супермаркети порадували обвалом цін майже на 30%: що подешевшало

"Сюрприз" напередодні зими: комунальники заявили про підвищення тарифу на 40%

Показати ще

Таким чином, з 1 листопада 2024 року вартість водопостачання для населення складатиме 36,04 гривні за кубометр. Водночас водовідведення подорожчає до 34,18 гривні за кубометр.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Споживачам пояснили, що при розрахунку нових тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення підприємство не враховувало рентабельності. Тобто це мінімальне підвищення, яке дозволить працювати підприємству не на збиток.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про тарифні зміни: що побачимо у "зимових" платіжках.

Також наш портал інформував, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидію отримаєте, навіть якщо маєте борги за комуналку: українцям розповіли, як залишитися за допомогою.