Питання зниження віку для мобілізації у Верховній Раді поки що не порушується, проте ЗСУ дають сигнал, що їм потрібні більш фізично витривалі люди.

Про це розповів депутат та член комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко в ефірі "Громадського радіо".

Мобілізація, скріншот: YouTube

Нардеп наголосив, що "сигнали" військових стосуються категорії призовників у віці від 47 до 50 років. Зазначається, що таким військовослужбовцям важко виконувати деякі бойові завдання, які перед ними ставлять командири бригад.

Вадим Івченко додав, що насамперед "необхідно навести лад", щоб у лавах ВСУ не було такого, що фізично підготовлені люди виконують тилову роботу, а менш витривалі тримають передові позиції.

Популярні новини зараз

Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем

Пенсіонерів обкладуть податками: кому доведеться платити

По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Показати ще

ТЦК. Фото: скрін youtube

"Тоді, коли суспільство побачить порядок у ЗСУ, тоді можна говорити про зниження віку або про більш професійну мобілізацію", - каже депутат.

Водночас він наголосив, що у Верховній Раді не ведуться розмови про зниження віку для мобілізації.

Варто нагадати, що українці віком до 25 років також можуть потрапити до лав ЗСУ, але лише добровільно, підписавши контракт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться йти до ТЦК: військкомати пояснили, що не вдасться зробити через родичів чи адвоката.

Також наш портал інформував, що українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що штраф від ТЦК можуть скасувати: які помилки військкоматів йдуть на користь українцям.