Відразу нагадаємо нашим шановним читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Так, Міністерство оборони України за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало 70 тисяч повісток, надісланих "Укрпошті" для оповіщення військовозобов'язаних громадян.

Сформовані реєстром повістки підписані електронними підписами начальників ТЦК та мають QR-код, який за бажання можна перевірити за допомогою камери смартфона та програми "Резерв+".

Про це стало відомо завдяки інформації журналістів порталу ukrmilitary.

Повістки "Укрпошти", скріншот: YouTube

У той же час, за інформацією UMP, в алгоритмах формування повісток виявлено деякі проблеми. Зокрема повістки формуються, у тому числі і на військовозобов'язаних з оформленим бронюванням або відстрочкою, а також на тих, хто відповідно до цього ж реєстру вже призваний на військову службу.

Популярні новини зараз

Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму

Пенсію заморозять: стареньких застерегли від накопичення грошей

Гороскоп на тиждень 7-13 жовтня для всіх знаків Зодіаку: тотальна удача Стрільців, крах Дів і клопіт Тельців

Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці

Показати ще

Поки не відомо, як працює механізм відбору повісток, але раніше заявлялося, що це може бути принцип "лотереї" - так званий "рандомайзер", який випадково вибиратиме серед військовозобов'язаних, які відповідають вимогам мобілізації.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Про новий спосіб автоматизованого оформлення повісток у Міністерстві оборони України вперше розповіли 15 вересня цього року.

Сама форма повістки з QR-кодом, замість друку ТЦК та підпису його начальника, була офіційно введена урядовою постановою № 951 від 16 серпня 2024 року. Перші такі повістки було отримано "Укрпоштою" для доставки громадянам 17-18 вересня.

Нагадаємо, без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації.

Раніше повідомлялося, отримають другі повістки: кому готуватися до візиту до ТЦК.

Також, українцям будуть надходити повістки нового зразка: як зміняться "запрошення" до ТЦК.