У Польщі планують запровадити обмеження на кількість іноземних студентів у вищих навчальних закладах. Деякі університети зможуть приймати лише до 50% іноземців, що обмежить можливості для міжнародної освіти та культурного обміну.

Крім того, іноземцям дозволять навчатися тільки в академічних університетах, про це повідомляється на порталі inpoland.net.pl, а професійно-технічні училища не зможуть приймати студентів з-за кордону, за винятком учасників програм обміну, як-от Erasmus.

Студенти на іспиті

Причиною таких змін стало підозріння, що деякі іноземці використовували польські університети для отримання віз з незаконною метою. Міністерство вже проводить розслідування, щоб визначити, чи є університети, які сприяли цим схемам.

Для запобігання таким зловживанням у майбутньому посилюється контроль за видачею студентських віз. Незважаючи на ці заходи, вони викликали занепокоєння серед академічної спільноти.

Популярні новини зараз

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Школярам вводять суттєві зміни: сильно вплинуть на освіту дітей

Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Студенти, скріншот: YouTube

Деякі університети можуть втратити частину доходів від навчання іноземців, а потенційні студенти зіткнуться з обмеженими можливостями для отримання освіти в Польщі. Однак уряд наполягає, що такі кроки необхідні для підвищення якості освіти та забезпечення безпеки.

Нагадаємо, нові вимоги для дітей можуть ускладнити в’їзд до Польщі

Раніше ми писали про те, що у Польщі закликали повернути українських чоловіків додому, й відправити на фронт

Крім того, Знай.ua повідомляв, Іспанія платить $16,000 тим, хто готовий залишити міський шум заради спокою в мальовничому та ощадливому селі