Національна соціальна сервісна служба України розпочне перевірки у всіх закладах, де проживають діти, з метою виявлення випадків насильства та інших порушень їх прав.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович у своєму дописі на Facebook. Вона сказала, що для перевірок буде використано спеціально розроблений опитувальник, який дозволить виявити порушення без шкоди для психоемоційного стану дітей.

школа

Міністерка підкреслила важливість створення безпечного середовища для дітей, де вони можуть навчатися та розвиватися. Також Жолнович звернула увагу на необхідність забезпечення можливості для всіх дітей в Україні, включно з тими, хто має особливі освітні потреби, навчатися ближче до дому.

Вона відзначила, що наразі багато таких дітей змушені відвідувати спеціалізовані школи, до яких важко добратися. Замість цього, вона закликала розвивати інклюзивні та спеціальні класи в загальних школах.

Популярні новини зараз

Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..."

Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році

У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше

Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати

Показати ще

інклюзивна освіта

В результаті, міністерка наголосила на важливості впровадження системних змін у вихованні та освіті дітей, щоб кожен міг отримати доступ до необхідних послуг без потреби перебувати в закладах постійно.

Нагадаємо, 12-річна освіта для школярів: чому батьки збунтувалися проти реформи

Раніше ми писали про те, що "Педагогічному колективу н**рати на дітей": українці жорстко відреагували на 12-річну школу

Крім того, Знай.ua повідомляв, умови для учнів покращаться: школи отримають фінансову допомогу