В Україні на горизонті нові правила спадкування, які можуть стати справжнім ударом для багатьох українців, залишивши їх без батьківських квартир. Все це відбувається на фоні мізерних пенсій, постійного зростання цін на продукти харчування, медичні послуги та інші товари.

Пенсіонерам доводиться віддавати більшу частину своїх скромних доходів на їжу та ліки, а це призводить до накопичення боргів за комунальні послуги.

Борги за комуналку

Згідно з даними OpenDataBot, протягом останніх двох років борги за житлово-комунальні послуги зросли на 37%. Наразі понад 700 тисяч українців значаться у Єдиному реєстрі боржників, причому найбільше таких осіб проживає у Дніпропетровській та Харківській областях.

Списання боргів банками

Популярні новини зараз

Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію

Ухилянти та втікачі можуть спати спокійно: адвокат розповів про особливості повісток

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Показати ще

Найчастіше проблеми виникають через несплату за опалення, водопостачання та електроенергію. Чимало громадян вже мають борги, які перевищують десятки тисяч гривень, і це може мати серйозні наслідки.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Незабаром, особи, які мають борги за комунальні послуги, можуть зіткнутися з труднощами під час продажу своїх квартир або передачі їх у спадок. Про це попередив народний депутат Олексій Кучеренко в ефірі телеканалу "Київ24". Він зазначив, що, незважаючи на чинний мораторій на підвищення тарифів, чимало киян перестали оплачувати послуги водопостачання.

Кучеренко підкреслив, що державі потрібно активніше вирішувати цю проблему, адже борги можуть стати обтяженням нерухомості, що ускладнить процеси продажу чи спадкування. Це, на думку депутата, стане справедливим кроком у регулюванні ситуації.

Раніше ми повідомляли, українці можуть взяти епотеку під смішні гроші.

Українцям роздаватимуть квартири- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, купівля житла в Україні, можна повернути частину грошей.