Українцям вже почали розсилати надсилати повістки поштою на адресу, яка була вказана при оновленні даних або на зареєстроване місце проживання, якщо дані не оновлювалися.

Що буде, якщо не з'явитися до ТЦК за такою повісткою, розповів юрист Юрій Танасійчук у коментарі "Суспільному".

Повістки "Укрпошти", скріншот: YouTube

Юрист заявив, що розсилання повісток поштою є абсолютно законним. Також він зазначив, що військовозобов'язаному слід виконати обов'язок, визначений законом, але водночас порекомендував взаємодіяти з ТЦК таким чином, щоб присікти будь-які протиправні дії з їхнього боку.

Юрій Танасійчук попередив, що за ігнорування повісток, отриманих поштою, передбачено покарання, таке ж, як і за вручення повісток будь-якого іншого типу.

Популярні новини зараз

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному

Показати ще

ТЦК. Фото: скрін youtube

В скільки може обійтися порушення:

  • від 3440 до 5100 гривень – штраф за не оновлення даних;
  • від 17 000 до 25 500 гривень – штраф за повторне порушення, а за особливою процедурою може сягати й понад 50 000 гривень.

Адміністративна відповідальність буде однаковою як за нереагування на інформацію на порядку денному, так і невиконання обов'язків, визначених законом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дезертирство та самовільне залишення частини: які терміни покарання загрожують військовим.

Також наш портал інформував, українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти".