Експерт із комунальних послуг Олег Попенко вважає, що простих українців можна було б позбавити підвищення тарифів, якби держава зайнялася корупцією у сфері обленерго, водоканалів та облгазів. Але натомість, за його словами, влада заплющує очі на проблеми, бо сама "годується" з цього потоку грошей.

"Якщо прибрати всі схеми, які є на обленерго, водоканалах, облгазах, то й тарифи не потрібно порушувати. На жаль, це питання ніхто не порушує, ні держава, ні органи влади, тому що вони годуються з цього корита", – заявив в ефірі Попенко.

комуналка

На думку Попенка, якщо усунути корупційні схеми, тарифи можна було б залишити на колишньому рівні. Але цього ніхто не робить, і тому українцям доводиться викручуватися, щоб оплачувати рахунки, що постійно зростають.

Наприклад, за останній рік комунальні тарифи зросли на 15%, а електрика – на 68%. І це не кінець. У 2025 році на нас чекає черговий стрибок цін на електроенергію – на цілих 60%.

Популярні новини зараз

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Показати ще

"З 2025 року на нас чекає чергове подорожчання електроенергії майже на 60%. Тобто, за період війни тарифи зросли двічі, а це вже буде третє зростання тарифів на електроенергію у 2025 році."

Комуналка, фото: 5 канал

Попенко попереджає, що за опалення двокімнатної квартири у 50 квадратних метрів людям доведеться платити близько 3000 гривень. І це буде непідйомна сума для більшості. Вже зараз середня платіжка взимку становить 4000-4500 гривень, а після війни та втручання МВФ ця сума може зрости до 5000-5500 гривень.

А ми нагадуємо, українці залишаться без пільг на комуналку: хто вже в черзі, і за яких умов

Раніше стало відомо про те, що можемо зимувати без відключень: українців обнадіяли прогнозом

Крім того, Знай.ua повідомляв, клієнти ПриватБанку зможуть отримати від 5 до 25 тисяч гривень