На сесії міської ради Переяслава 19 вересня вирішили виділити ще 632 тисячі гривень на капітальний ремонт парку імені Тараса Шевченка. Ці гроші підуть на укладання бруківки перед Центром культури та мистецтв – площа покриття становитиме понад 1000 квадратних метрів.

Сума, звичайно, вражаюча, але це ще не все – якщо зважити на всі попередні вкладення, загальна сума на ремонт парку вже підбирається до двох мільйонів гривень, повідомляє джерело.

Парк Тараса Шевченка / фото: Переяславська міськрада

Частину суми заощадили на ремонтах водопроводів та будівництві артезіанської свердловини, а решту додали за рахунок перевиконання доходів. Раніше на ремонт доріжок вже виділяли 700 тисяч, але вирішили замість асфальту класти бруківку, що зрештою підняло загальну суму витрат майже до 2 мільйонів гривень.

За цей вибір виступив і міський голова В'ячеслав Саулко, який на сесії пояснював, що покриття біля ЦКМ у жахливому стані, і особливо складно там проходити чи пересуватися з коляскою. Площа навколо центру важлива для міста, адже тут відбуваються культурні заходи, і Саулко підтримав депутата Андрія Іващенка, який наполягав на необхідності ремонту.

Популярні новини зараз

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Показати ще

Бруківка / фото: Pixabay

Також спочатку йшлося всього про 100 квадратних метрів плитки, але в процесі робітники вирішили розширити територію до 250 квадратних метрів, що, природно, зажадало додаткових витрат. Депутат Яна Поліч здивувалася, коли площа, яку потрібно викласти плиткою, зросла до 1000 метрів: вона висловила сумніви щодо необхідності такого масштабного проекту і в тому, що це розумне витрачання бюджету.

За це рішення проголосували 15 депутатів, один утримався.

Нагадаємо, під Одесою тендер на ремонт двох дитячих садків виграла 20-річна студентка: вже є 1,25 млн

Раніше ми писали про те, чому в Україні будівельні проекти не виправдовують очікувань і де губляться мільярди

Крім того, Знай.ua повідомляв, тендер на будівництво меморіального кладовища для військових знову потрапив у корупційний скандал