Власники розкрадають водоканали, а наслідки лягають на плечі населення, адже часто такі підприємства вимагають підвищення тарифів. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у коментарі i-ua.tv.

За словами експерта, є чимало водоканалів, які мають можливість функціонувати без підвищення тарифів. Водночас низка інших підприємств опинилися на межі колапсу і вимагають встановити економічно обґрунтовані тарифи.

Працівник водоканалу / фото: Freepik

"Є водоканали які не підіймають тарифи, а знаходять можливість компенсувати різницю вартості тарифів та електроенергії коштом місцевого бюджету і в них це чудово виходить. Тож чому в цій ситуації одні водоканали не можуть розв'язувати це питання, а інші можуть", - дивується експерт.

На думку Олега Попенка, така ситуація склалася через те, що деякі власники водоканалів займаються корупцією. Тепер розв'язати проблему нестачі грошей хочуть за рахунок споживачів.

Популярні новини зараз

Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube

"Виходить, що власники розкрадають водоканали та вбивають їх. А зараз потрібно підіймати тарифи для того, щоб зробити ремонти, і щоб власники та робітники водоканалів почували себе нормально — підняти їм зарплату. Такий підхід треба змінювати", - наголосив Олег Попенко.

Експерт наголосив, що підвищення тарифів не дасть очікуваного результату. Платіжна дисципліна українців не покращає, адже грошей у кишенях громадян не додасться. А ось борги зростатимуть.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у квартирі буде "льодовиковий період": комунальники попередили всіх боржників.

Також наш портал інформував, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.
Крім того, ми писали, деякі українські родини матимуть змогу заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.