Українські супермаркети у вересні 2024 року оновили цінники на популярні м’ясні продукти, включаючи сало, буженину та бекон. Хоча частина цих товарів подорожчала, є і приємні новини для споживачів. За даними аналітиків порталу Minfin, вартість деяких м’ясних виробів залишилася стабільною, проте ціна на інші продовжує зростати.

Любителі сала можуть зітхнути з полегшенням: його вартість залишилася на рівні минулого місяця. Домашнє сало продається в середньому за 234,00 грн/кг, що збігається з цінами за серпень. А от солоне сало навіть трохи подешевшало — його вартість знизилася на 4 копійки і тепер становить 224,80 грн/кг. Попри стабільність ціни, залишається питання: чи збережеться ця тенденція в майбутньому, чи чекати нових подорожчань?

Сало. Фото: скрін youtube

На відміну від сала, ціна на буженину зросла. Зокрема, буженина торгової марки «Ятрань» подорожчала з 518,76 грн/кг до 527,14 грн/кг. Хоча цей приріст не є значним, багато споживачів вже відчули вплив зростання вартості на свій бюджет. Однак є й стабільність: буженина «Ятрань» з черносливом залишилася на рівні 625,32 грн/кг, що хоч трохи зменшує загальну тривогу.

Бекон на сковороді, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Не оминула зміна цін і бекон. Популярний серед українців продукт від бренду «Укрпромпостач» подорожчав з 412,49 грн/кг до 417,10 грн/кг. Хоча бекон і не є основним продуктом щоденного вжитку для багатьох родин, його подорожчання також є сигналом до зростання цін на м'ясо загалом.

З огляду на те, що ціни на м’ясні продукти, як правило, відображають загальні тенденції ринку, можна очікувати, що вони продовжать коливатися. Причини зростання можуть бути різними: від збільшення вартості кормів для худоби до загальної інфляції та економічної нестабільності. Однак стабільні ціни на сало можуть свідчити про наявність запасів продукції на ринку або про тимчасову стабілізацію.

Нагадаємо, як платити менше за продукти і не страждати від дефіциту

Раніше ми розповідали про яйця, цукор, борошно, олія: на які ціни можуть розраховувати українці восени

Також, м'ясо дорожчає: скільки будемо платити цієї осені