Внутрішньо переміщені особи, чий сукупний дохід перевищує 9 444 грн на місяць, можуть втратити державні виплати.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Михайла Цимбалюка, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та прав ветеранів.

Михайло Цимбалюк, депутат Верховної Ради України IX скликання

За словами заступника голови комітету, виплати не будуть скасовуватися масово. Зміни стосуються лише внутрішньо переміщених осіб, чий дохід перевищує встановлену суму в 9 444 гривні. Нові правила також поширюються на тих, хто подав заяву на продовження виплат.

Грошова допомога ВПО. Фото: dengi

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Крім того, виплати можуть бути припинені і в інших випадках. Наприклад, якщо людина не повідомить про зміну місця роботи, місця проживання, рівня доходів або кількості членів сім'ї.

Михайло Цимбалюк також зазначив, що планується збільшити державну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які наразі проживають у місцях тимчасового розміщення, таких як гуртожитки та готелі. Держава планує збільшити компенсацію за оренду житла, що допоможе покращити становище цієї категорії осіб.

Нагадуємо, українцям дадуть гроші на опаленняя та ремонт, хто та як зможе отримати до 25 тисяч гривень.

Українцям допоможуть підготуватися до складної зими, міжнародні партнери допоможуть реалізувати комплексну програму підтримки громадян - більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, українцям приготували новий вид допомоги, хто зможе отримати 54 000 гривень, встигніть подати заявку.