У Україні статистика показує, що практично кожен другий водій не користується ременем безпеки під час поїздок. Це серйозне порушення правил дорожнього руху, адже ремені безпеки суттєво знижують ризик травм і смертельних випадків під час ДТП.

Проте проблема не обмежується тільки водієм — штраф можуть отримати й ті, хто пристібається, але не стежить за безпекою своїх пасажирів.

Водiї, авто / фото: Pixabay

Згідно з українськими Правилами дорожнього руху, водій зобов’язаний переконатися, що всі пасажири в автомобілі пристебнуті ременями безпеки до початку руху.

Це означає, що водій несе відповідальність не лише за себе, а й за безпеку всіх осіб, які перебувають у транспортному засобі. Якщо під час перевірки поліція виявить, що хтось із пасажирів не використовує ремінь безпеки, штраф за порушення буде накладено саме на водія.

Популярні новини зараз

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Скрін, відео YouTube таксі

Згідно з частиною 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), за таке порушення передбачено штраф у розмірі 510 гривень. Це є досить суттєвим фінансовим ударом, який можна уникнути, просто переконавшись, що всі пасажири пристебнуті перед початком поїздки.

Нагадаємо, повинен знати кожен: сім перевірених способів уникнути штрафів на українських дорогах

Раніше ми писали про те, що не лише за порушення ПДР: українців позбавлятимуть водійських прав

Крім того, Знай.ua повідомляв, штраф буде вже 1020 грн: українцям нагадали про подання декларації