Цього року Рожищенський фаховий коледж Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького відзначився несподіваним зростанням кількості вступників-чоловіків старшого віку.

Цей тренд особливо помітний на фоні воєнного стану в Україні, що підштовхує чоловіків до нестандартних рішень, щоб уникнути мобілізації. Декілька чоловіків вирішили повернутися до навчання для отримання відстрочки від призову.

Викладач проводить лекцію для студентів

В соцмережах вже активно обговорюють і навіть жартують про "вікових" першокурсників цього коледжу. Журналісти ВСН звернулися до директора навчального закладу Олександра Давидюка з питанням про правомірність прийому на навчання чоловіків віком до 40 років, які вступають, щоб уникнути мобілізації, і дізналися про кількість таких студентів.

Чоловіки старшого віку вибирають різні спеціальності, зокрема ті, що дозволяють швидко отримати диплом і знайти роботу в мирний час. Основним мотивом для деяких з них є можливість уникнути участі у бойових діях, оскільки навчання є однією з офіційних причин для відстрочки від мобілізації.

Популярні новини зараз

Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки

Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Студенти. Фото: Youtube

Зростання кількості старших чоловіків серед студентів коледжу, хоч і тимчасове, відображає глибокі соціальні зміни, спричинені війною. Пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук підтвердила, що проводяться перевірки вступників-чоловіків, але не уточнила, які саме органи здійснюють ці перевірки.

Нагадаємо, українські студенти можуть отримувати пенсію: що для цього потрібно

Раніше ми писали про те, що через брак грошей люди мусять стояти у чергах до ТЦК

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Просто хочеться плакати": українці накинулися на студентів за кількість майбутніх психологів