За словами експерта, українська енергосистема має високий запас міцності. При цьому її структура фактично унеможливлює ситуацію, коли після атаки неможливо відновити енергосистему.

Про це в інтерв'ю Мосейчуку Podcast розповів експерт енергетичного ринку Віктор Куртєв.

ЛЕП. Фото: скриншо з відео

Українська енергосистема має дуже високу надійність. Саме тому це дозволяє навіть після 1000 ракет, випущених енергооб'єктами, продовжувати працювати.

"Ми говоримо про енергосистему. Насправді вона багаторазово зарезервована. Тобто якщо один-третій-четвертий елемент мережі навіть знищується, система як павутинка на різних класах напруги. Радянські норми проектування електричних підстанцій енергосистем вони капітальні. Тобто СРСР готувався до Третьої світової війни, тому енергосистема зараз уже третій рік переживає найбільшу за історію людства атаку на енергетичну інфраструктуру, понад 1000 ракет вистрілено по енергосистемі. А в нас зараз у студії є світло", - розповідає Куртєв.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Віктор Куртєв, скріншот: YouTube

Експерт також наголосив, що "Укренерго" створило запас обладнання для проведення ремонтної кампанії. Це дозволяє досить швидко усунути наслідки атак.

"НІК "Укренерго" створило запас за останні півтора роки. Тому не треба, скажімо так, перебільшувати наслідки. Я розумію, що це незручно, ми найближчими днями 10 житимемо з однієї-двома, можливо, в деякі дні ввечері з трьома чергами відключення із шести. Але максимум через два тижні ми їх подолаємо", – зазначив Куртєв.

Нагадаємо, українці житимуть без світла роками: прогнози лякають.

Раніше повідомлялося, плани на обіцяну "важку" зиму змінюються: стан енергосистеми надто критичний.

Також удари по енергетиці: чи готуватися до блекаутів – прогноз експерта.