В Україні виникла нова проблема для переселенців: Ощадбанк затримує процес розблокування рахунків, які були арештовані на основі постанов виконавчої служби. Цю ситуацію вже не раз критикують клієнти фінустанови, які відзначають, що банк оперативно накладає арешти, але зняття арешту затягується на тижні, навіть коли процедура має бути завершена протягом двох робочих днів.

У скарзі однієї з клієнток йдеться про те, що, незважаючи на отримання постанови від приватного виконавця та відповідного листа, розблокування рахунку затримується.

Жінка розповідає, що арешт може бути накладений миттєво, але щоб зняти його, може знадобитися до місяця або навіть більше. З її слів, гаряча лінія банку тільки додає невизначеності, оскільки її просять чекати 3 дні, потім 2 тижні, а далі може пройти ще місяць чи більше.

Клієнти обурені, особливо в умовах війни, коли багато людей втратили свої домівки і отримують допомогу як переселенці. Вони звертають увагу на те, що банк ігнорує терміни, прописані на його офіційному сайті, і не реагує на численні звернення.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Ця ситуація створює додаткові труднощі для людей, які вже перебувають у складних життєвих обставинах. Наразі на порталі "Мінфін" з’явилося чимало подібних скарг.

Клієнти Ощадбанку, які зіткнулися з проблемами розблокування рахунків, планують колективно звертатися до суду для вирішення цієї ситуації. Вони вимагають від банку швидшого реагування та дотримання законодавчих термінів, щоб забезпечити своєчасний доступ до власних коштів.

Нагадаємо, Приватбанк масово повертає гроші клієнтам

Раніше ми писали про те, що "Ощадбанк" попередив про підвищення тарифів і комісій: які популярні послуги відчутно подорожчають

Крім того, Знай.ua повідомляв, проблеми з картками та щоразу по 25 гривень: "Ощадбанк" змушує ходити до себе, як на роботу