Сало, житній хліб та часник – популярні продукти, які українці купують як разом, так і окремо. Втім, за неповторний смак доведеться викласти чималу пачку грошей. Як змінилися цінники, показує портал "Мінфін".

Житній хліб та сало – смак, який знайомий, напевно, кожному українцю. Ще смачніший такий "бутерброд" буде із зубчиком часнику. Втім, заплатити за ці продукти у грудні доведеться чимало.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Сало

На початку грудня середня вартість солоного сала становить майже рекордні 264,44 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з листопадом, вартість залишилася незмінною. У супермаркетах ціни на продукт коливаються від 242,88 до 286,00 гривні за кіло. В той самий час домашнє сало стало дещо доступнішим - цінник знизився з 259,00 до 244,00 гривні за кіло.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Житній хліб

За 300-грамовий буханець хліба "Riga Бородиновський" доведеться заплатити 39,88 гривні. Для порівняння, у листопаді продукт пропонувався в середньому по 39,55 гривні. Ціни в супермаркетах стартують від 38,90 гривні і досягають 40,90 гривні за буханець.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Часник

Незначне здешевлення також трохи зменшить навантаження на гаманці українців. Середній цінник знизився з 132,27 до 126,46 гривні за кіло. Проте вартість залишається рекордно високою, а в деяких торгових мережах сягає 143,90 гривні за кіло.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, у холодильнику побільшає порожніх полиць: українцям анонсували нове підвищення цін на молочку.

Також наш портал інформував, українці можуть залишитися без солі, цитрусових та риби: цінники на популярні продукти збільшаться вже найближчим часом.

Крім того, ми писали, капуста, морква та цибуля: нові ціни не радують, а далі тільки дорожчі.