Українські супермаркети оновили ціни на найпопулярніші продукти на початку грудня. Скільки доведеться заплатити за рисову крупу, олію та курячі яйця, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Грудень розпочався з нових цін на продукти, які є в раціоні більшості українців.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Рис

Середній цінник на довгий рис став нижчим - 72,96 гривні за кіло. У листопаді крупа коштувала 75,92 гривні. Натомість у супермаркетах можна знайти продукт майже по 106 гривень за кілограм.

Довгий пропарений рис подешевшав трохи більше, ніж на гривню – до 60,97 гривні за кілограм. Вартість круглого рису зменшилася з 78,01 до 77,57 гривні за кіло. При цьому ціни на продукт коливаються від 59,90 до 105,89 гривні за кіло в залежності від торговельної мережі.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Показати ще

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Соняшникова олія

Соняшникова олія "Олейна" рафіноване піднялося у вартості з 59,16 до 59,97 гривні за 850 мл. Аналогічний продукт від торгової марки "Щедрий дар" з 53,92 гривні подорожчав до 55,50 гривні за 850 мл.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Яйця

Яйця курячі "Ясенсвіт" в середньому коштуватимуть 57,85 гривні за десяток. У листопаді цінник на продукт був нижчим - 55,53 гривні. Яйця курячі "Квочка" подорожчали з 54,64 до 56,99 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, запасатися зараз або зачекати на кращу ціну: експерт попередив, що буде з вартістю свинини до кінця року.

Також наш портал інформував, до Нового року ці продукти подорожчають: що потрібно купити українцям вже зараз, список у супермаркет.

Крім того, ми писали, сирна тарілка обійдеться в цілий стан: як змінилися ціни на популярний молочний продукт.