Українцям доведеться віддавати більше грошей за звичні продукти. У супермаркетах спостерігається зростання цін на хліб, вершкове масло та курячі яйця. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В українських супермаркетах черговий стрибок цін на продукти, які завжди затребувані покупцями – курячі яйця, хліб та вершкове масло. Найбільш відчутно подорожчав саме молочний продукт.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Хліб

Хліб пшеничний "Цар Хліб" нарізка в середньому коштуватиме українцям 33,81 гривні за 600 грамів. Для порівняння у жовтні цінник на продукт був нижчим - 33,08 гривні. Вартість хліба в супермаркетах коливається від 29,99 до 37,63 гривні залежно від торгової мережі. Водночас хліб пшеничний нарізка ледь помітно знизився в ціні - з 32,04 до 31,95 гривні за 650 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Вершкове масло

Середній цінник на вершкове масло "Селянське 72,5%" піднявся з 67,60 до 70,74 гривні за 200 грамів. Олія вершкове "Яготинська 73%" подорожчало більш відчутно - з 68,94 до 75,62 гривні за 200 грамів.

Ціни на масло. Фото: скрін Мінфін

Яйця

Яйця курячі "Ясенсвіт" у середньому обійдуться в 55,76 гривні за десяток, що майже на 2 гривні дорожче, ніж минулого місяця. Три десятки цих же яєць обійдуться дорожче на понад 10 гривень - 170,35 гривні.

Ціни на яйца. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, морозилки не вистачить: українські супермаркети оновили ціни на свинину, сало, курятину та яловичину.

Також наш портал інформував, корови погано намагалися: в Україні супермаркети оновили цінники на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці здригнулися від нових цін: вершкове масло, сир та кефір – практично розкіш.