Водіям нагадали про правила безпечного водіння, які, зокрема, передбачають наявність в автомобілі аптечки. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній facebook-сторінці Головного сервісного центру МВС.

Українським водіям нагадали про необхідність мати в автомобілі аптечку. Це насамперед може врятувати життя, а в другу – від штрафу.

Аптечка, скріншот: YouTube

"Ви давно перевіряли комплектацію своєї автомобільної аптечки? У Тиждень Безпеки Дорожнього Руху нагадуємо про це. Від нашого ставлення до безпеки, знання основ домедичної допомоги та культури донорства крові може залежати чиєсь життя", - йдеться у повідомленні.

Варто скасувати, що через відсутність аптечки водія можуть оштрафувати на 340 гривень. Зазвичай поліцейські кваліфікують це як порушення 1 ст. 121 КУпАП. Втім, є виняток. Наприклад, у приватному авто, яке не використовується для пасажирських перевезень, наявність аптечки має запобіжний характер.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Водiй. Фото: скрін youtube

Щодо транспорту, який використовується для перевезення людей, то відсутність аптечки може обернутися штрафом у розмірі 680 гривень. При повторному порушенні можливе позбавлення прав на 3-6 місяців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у МВС нагадали правила, про які часто забувають водії: ігнорування може коштувати дуже дорого.

Також наш портал інформував, хочеш кататися, доведи в суді: в Україні власників "євроблях" штрафують на 170 тисяч, як уникнути покарання.

Крім того, ми писали, розмитнення авто під час воєнного стану: водіям нагадали важливі правила.