Тендери на великі суми під час війни проводять не лише ненаситні чиновники, а й державний ПФУ. Кінець жовтня видався особливо активним для закупівлі різної техніки.

Усі тендери, які провів Пенсійний фонд, є у системі публічних закупівель Prozorro. За місяць активно закуповували комп'ютери, ноутбуки та іншу офісну техніку на загальну суму кілька мільйонів гривень.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Зокрема, ГУ ПФУ у Запорізькій області хоче придбати 70 одиниць персональних комп'ютерів на 1,61 млн грн, а ГУ ПФУ у Миколаївській області 50 ноутбуків за 1,35 млн грн.

Також відзначилися у ПФУ на Одещині. Там оголосили тендер на закупівлю "Машини для обробки даних (апаратна частина)" за 1,38 млн грн. Подібний тендер провели і на Хмельниччині на суму 2,5 млн грн. І це лише частина тендерів за жовтень та початок листопада.

Тендери ПФУ, скріншот

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Українці залишили чимало скарг на те, що ПФУ проводить тендери на мільйони гривень під час війни, але представники Фонду відповідають, що працівники повинні мати сучасну техніку, а маніпулювання війною називають дурнею.

"А ви думаєте, що працівники ПФУ повинні працювати на друк машинках як у 90-х роках? Що ви пишете за дурню! Ця комп'ютерна техніка потрібна працівникам ПФУ для виконання своїх професійних обов'язків", - відповіли у ПФУ.

Відповідь ПФУ на тендери, скріншот

Нагадаємо, не злипнеться? "Укрпошта" хоче замовити новорічні набори із цукерками майже на 1 млн грн

Раніше ми писали про те, що на Харківщині комунальники витратять 5 млн гривень на позашляховики для чиновників: потрібніші за дрони для ЗСУ

Як повідомляв Знай.ua, а на ремонт енергосистеми грошей немає: "Укренерго" витратить майже 40 мільйонів на туристичні послуги