Не доживши кілька днів до Нового року, у Берегово помер Володимир Павлович Саюк - інженер-гідротехнік і автор історичного дослідження "Ірпінська битва 1323 року".

"Не будучи істориком, він звернувся по допомогу до знаного вченого, який і став науковим консультантом книги про Ірпінську битву. Йдеться про Л.В.Войтовича - доктора історичних наук, який займається саме історією середньовічної східної Європи. Берегівчани пам'ятають Леонтія Вікторовича в часи його роботи головним механіком і головним інженером Берегівського меблевого комбінату. Зараз він працює в Інституті українознавства імені Івана Крип'якевича НАН України", - пишуть колеги Саюка у соціальних мережах.

Завдяки їхній співпраці світ побачив книгу "Ірпінська битва 1323 року", презентація якої пройшла у Берегівській гімназії.
Володимир Павлович прожив довге, насичене професійне життя: збудував низку гідроелектростанцій (у В'єтнамі зокрема), отримав "Орден трудового Червоного прапора" та багато інших відзнак і медалей. За дослідницьку діяльність у галузі історії отримав медаль "За збереження історії", вже живучи у Берегові.

На жаль, печально склалася родинна історія Володимира Павловича - на його похорони не приїхали ані донька, ані онука. Лише на 9 днів на цвинтарі відбулося вшанування пам'яті цієї непересічної людини і його прийшли помянути берегівчани, які знали, поважали та допомогали Володимиру Павловичу в роботі над книгами.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Нагадаємо, помер знаменитий вокаліст ВІА "Лийся, пісня" Володимир Єфименко. Йому було 66 років. Про смерть повідомили колеги виконавця.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у понеділок, 28 грудня, у віці 71 року на Буковині помер заступник голови Дисциплінарного комітету Асоціації футболу Дмитро Твілік.

Також, "Знай.uа" писав, під Тернополем помер 96-річний соратник Бандери: "Останній учасник Битви під Гурбами"