На Перечинщині в дубових лісах найбільше полюють за «крушняками» – дубовими білими. Ці осінні білі гриби є надзвичайно смачними і дуже цінними.

За крушняками полюють лише восени. Гриби найчистіші, як зазначають аси тихого полювання. Їх консервують, висушують та заробляють на них, продаючи відповідним клієнтам, пише ГК.

Називають їх на Перечинщині дубовими грибами, чи крушняками, оскільки сама шапка у цих грибів темно-коричневого забарвлення, а корінь товстий і дуже міцний.

Для багатьох на сьогодні гриби є чи не одним із рятівних методів виживання, коли є сезон. Подружжя Марія та Василь Король із Зарічева теж постійно грибарять у місцевому лісі. Таємниць, де збирають ті найцінніші білі гриби – крушняки, не видають, а багатим трофеям дуже радіють.

Цими днями подружжя уполювало грибів аж на п’ять порядних кошиків. На усі ці скарби знайшлися і охочі клієнти, як зазначають мисливці тихого полювання. Ціна за кошик білих першосортних грибів – від 300 гривень.

Популярні новини зараз

Гороскоп на сьогодні 18 жовтня: стосунки овнів, спілкування близнюків та потреби стрільців

Європа зачиняє двері українцям: "Більше не здатні приймати усіх"

Гороскоп на сьогодні 17 жовтня: порядок тельців, спілкування левів та усамітнення скорпіонів

Пенсію скоротять на 75%: хто втратить право на більшу частину виплати

Показати ще

фото goloskarpat.info

фото goloskarpat.info

"Але можна домовитись і на більшу ціну. Раніше з реалізацією було значно краще, завдячуючи іноземним туристам. Наразі ж кордони закриті через той вірус, то й важче у продажу. Клієнтів знаходимо серед місцевих", - каже Василь.

Нагадаємо, що заробітчани із Закарпаття залишили Чехію без грибів.

Як повідомляв портал Знай.uа, грибний сезон таїть небезпеки: які дари лісу краще не класти до кошика.

Також портал Знай.uа писав про холодний спосіб засолювання грибів: як заготувати рижики, грузді, вовнянки, сироїжки.