На Закарпатті грибний сезон підніс нові сюрпризи. У лісах грибники збирають лисички, які особливо цінуються за їх аромат і смак. Зараз за ними полюють на Перечинщині. Жителі Закарпаття ходять збирати їх у дубові ліси.

Також лисички ростуть в Туря-Реметі. Тут грибники ходять в урочища "Лагер" та "Полунця". Після збору гриби сушать на сонці, а потім варять з них супи, тушкують зі сметаною і навіть маринують.

Для сушіння лисичок підійде будь-яка ємність, яка здатна пропускати повітря. Єдиною забороною є духовки. При сушінні лисичок в духовці гриби набувають гіркий присмак.

Закарпатські грибники відзначають і лікувальні властивості лисичок. Крім мінералів і вітамінів в цих грибах містяться мідь і цинк, а також йод. Лисички використовують для приготування настоянок, які допомагають при наривах. Вони надають ранозагоювальну властивість.

А ще ці гриби майже ніколи не бувають червивими, так як містять речовини, які відлякують паразитів. Тому їх радять вживати, і як засіб від глистових інвазій. А більш досвідчені грибники розповідають, що корисні ці гриби і в сирому вигляді.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Варто нагадати, що на Львівщині грибний сезон у самому розпалі. Грибники виходять на "тихе полювання", щоб наповнити відра і кошики. На ринках вже продають білі гриби та інші смачні дари лісу. Однак фахівці попереджають, що грибами можна отруїтися, тому потрібно дотримуватися обережності.

Також Знай повідомляв, що на Львівщині в лісі виявили гриб-гігант, яким можна нагодувати всю сім'ю.

Нещодавно Знай передавав, що на Закарпатті впали ціни на білі гриби на місцевих ринках.